Υλικά
- 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 350 γρ. ζάχαρη
- 370 γρ. νερό
- 130 γρ ελαιόλαδο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. κακάο
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.γ σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- Άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε στο μπολ το εκχύλισμα βανίλιας, το κακάο, τη ζάχαρη, το ξίδι και ανακατεύουμε καλά.
-
Παίρνουμε ένα άλλο μπολ και βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κουβερτούρα, την πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Αδειάζουμε σιγά σιγά τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μια φόρμα ψησίματος και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά περίπου, το ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Αφήστε σχόλιο
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.