Υλικά
-
1 φλυτζάνι τσαγιού αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
-
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο
-
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
-
1 κροκάδι
-
1 φλυτζάνι του καφέ χυμό πορτοκαλιού
-
1 βανίλια
-
5 φλυτζάνια τσαγιού περίπου αλεύρι (εμένα μου πήρε λιγότερο)
-
Γαρύφαλλα (προαιρετικά)
-
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Επίσης αν έχετε αμύγδαλα με την φλούδα, κάνετε το εξής: Ζεματάτε τ’ αμύγδαλα και αφαιρείτε το φλούδι. Τα βάζετε σε ταψί και τ’ αφήνετε στο φούρνο μέχρι να ξανθύνουν ελαφρά. Τα αλέθετε στο μούλτι
-
Στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη και την αμυγδαλόψιχα και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
-
Μόλις τελειώσω το 1ο βήμα, βάζω στο μίξερ τον γάντζο ζύμης και : Προσθέτουμε το κροκάδι αυγού, το χυμό πορτοκαλιού, τη βανίλια και αρκετό αλεύρι, για να γίνει η ζύμη μάλλον σφιχτή. Εγώ την έπλασα και λίγο στο χέρι γιατί δεν μου γινόταν ομοιόμορφη.
-
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη στο ψυγείο επί μια το λιγότερο ώρα. (μην κάνετε το λάθος και την αφήσετε όλο το βράδυ γιατί την άλλη μέρα θα είναι πέτρα)
-
Πλάθουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τα πατάμε ελαφρά
.
-
Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και καρφώνουμε στο κεντρο, αν θέλουμε, από ένα γαρύφαλλο.
-
Ψήνουμε τους κουραμπιέδες στους 175°C στον αέρα επί 20 λεπτά. Πριν κρυώσουν τους βάζουμε πάνω σε ζάχαρη άχνη (εγώ έστρωσα μια λαδόκολλα στον πάγκο και έβαλα πάνω την άχνη). Κοσκινίζουμε πάνω μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Αφήστε σχόλιο
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.