Υλικά
4 μερίδες
12 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, ότι σας αρέσει)
350 γρ. ρύζι
1/2 ματσάκι μαϊντανό (αν σας αρέσει πολύ, βάλτε και 1)
Αλάτι, πιπέρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές μαύρη σταφίδα
300 γρ. λάδι
1 μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη (η λίγη σάλτσα ντομάτας για την γέμιση)
225 γρ. χυμό ντομάτας
πατάτες (όσες πάρει το ταψί μας)
2 φλυτζανάκια του καφέ νερό
Εκτέλεση
Χρόνος : 25 λεπτά
- Ανοίγουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους. Τις ρίχνουμε σε βραστό νερό με αλάτι και τις βράζουμε για 3′. Τις στραγγίζουμε. (αν τις έχετε στην κατάψυξη, αυτό το βήμα δεν χρειάζεται γιατί μαλακώνουν έτσι κι αλλιώς)
- Βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό στο μούλτι. Τα χτυπάμε.
- Ετοιμάζουμε την γέμιση. Αναμειγνύουμε σε ένα μπωλ το ρύζι, την σταφίδα, το μισό λάδι, το αλάτι και το πιπέρι, την ψιλοκομμένη ντομάτα και το μείγμα που κάναμε στο μούλτι.
-
Γεμίζουμε τις πιπεριές μας και τις βάζουμε σε ταψί, αφού πρώτα έχουμε ρίξει λίγο αλάτι στον πάτο του ταψιού μας.
- Ανάβουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς να προθερμανθεί. Όσο περιμένουμε, καθαρίζουμε πατατούλες και γεμίζουμε το ταψάκι μας.
- Τέλος, αλατίζουμε από πάνω τις πατάτες και αν θέλουμε και τα γεμιστά και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και την σάλτσα ντομάτας. (Αν έχετε έτοιμη σάλτσα δικιά σας με λάδι μέσα, απλώς μειώστε τις ποσότητες του λαδιού). Ρίχνουμε και το νεράκι μας.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου μιάμιση ώρα αλλά το ελέγχουμε κοντά στη μια ωρίτσα μήπως θέλει κι’άλλο νεράκι. Καλή επιτυχία!
Αφήστε σχόλιο
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.