Το φαγητό είναι μία απόλαυση και τα τηγανιτά καλαμαράκια ένας υπέροχος καλοκαιρινός μεζές που όμως όλες οι νοικοκυρές φοβούνται.
Ε λοιπόν υπάρχουν μυστικά που κάνουν οι επαγγελματίες και θα κάνουν το τηγάνισμα παιχνιδάκι.
Για την συνταγή θα χρειαστείτε :
Καλαμαράκια ( κατά προτίμηση φρέσκα )
Ελαιόλαδο καλής ποιότητας
Και μια κατσαρόλα-φριτέζα Fest
1.Καυτό λάδι
Το λάδι θα πρέπει να σκεπάζει τα καλαμαράκια και θα πρέπει να είναι καυτό όταν τα βάλουμε μέσα. Δεν βάζουμε μεγάλη ποσότητα για μην ρίξουμε την θερμοκρασία του λαδιού.
2.Καλό αλεύρωμα
Τώρα εδώ είναι όλο το μυστικό.
Δεν πρέπει να βάλουμε πολύ αλεύρι άλλα να το αλευρώσουμε καλά.
Παίρνουμε ένα σακουλάκι polybag, βάζουμε αλεύρι και λίγα καλαμαράκια, κλείνουμε το σακουλάκι και ανακατεύουμε για να πάει το αλεύρι παντού.
Μόλις είναι έτοιμα αφαιρούμε τα καλαμαράκια από την σακούλα και τα τινάζουμε να πέσει το περισσευούμενο αλεύρι.
Τα τοποθετούμε στην σχάρα της φριτέζας μέχρι να μαζέψουμε ικανή ποσότητα για να ξεκινήσουμε το τηγάνισμα.
Βάζουμε νερό σε μια λεκανίτσα και μόλις είμαστε έτοιμοι βουτάμε το καλάθι της φριτέζας με τα καλαμαράκια. Δεν τα αφήνουμε μέσα αλλά τα αφαιρούμε αμέσως.
Τα αφήνουμε ένα λεπτό να στραγγίξουν και μετά τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
3.Καπάκωμα της κατσαρόλας
Απαραίτητο το καπάκι γιατί το καυτό λάδι θα νευριάσει με το νερό και θα γίνει χαμός. Η σήτα του τηγανίσματος σε αυτήν την περίπτωση δεν βοηθά.
Η φριτέζα της Fest έχει γυάλινο καπάκι για να βλέπουμε τα καλαμαράκια πως τηγανίζονται με ασφάλεια.
4.Δεν τηγανίζουμε πολύ ώρα
Δεν τηγανίζουμε πολύ ώρα , μόλις πάρει χρώμα τα βγάζουμε . Για να μείνει ζουμερό στο εσωτερικό του και μην γίνει σαν λάστιχο.
5.Στέγνωμα σε απορροφητικό χαρτί
Μόλις είναι έτοιμα τα αφαιρούμε βάζοντας τα σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το λάδι.
Αλατίζουμε και πριν φάμε βάζουμε λεμόνι και καλή όρεξη !
Αφήστε σχόλιο
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.