Υλικά
-
300 γρ. Ζάχαρη
-
1 κ.σ. Βούτυρο
-
3 Αυγά
-
100 γρ. Ελαιόλαδο
-
1 κάψουλα Βανίλιας
-
300 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 φακελάκι Baking powder (10 γρ)
-
1,5 κ.γλ. Μίγμα μπαχαρικών Σμυρνιό (περιέχει κανέλλα, γαρύφαλλο, τζίντζερ και μοσχοκάρυδο)
-
3 μεσαία Μήλα τριμμένα στον τρίφτη
-
3 κ.σ. Κονιάκ
Εκτέλεση
-
Τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό του τρίφτη και τα ανακατεύουμε με το κονιάκ και τα αφήνουμε να περιμένουν.
-
Ανάβουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
-
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και τα αυγά στην πιο δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Στο μεταξύ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.
-
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη βανίλια. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το αλεύρι με το baking κουταλιά κουταλιά, και την κανέλα, μέχρι να ενσωματωθεί. Το μείγμα θα είναι αρκετά σφιχτό.
-
Χαμηλώνουμε το μίξερ στην πιο χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το μήλο. Μεταφέρουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και τοποθετούμε στον αναμμένο φούρνο.
-
Ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά και να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό.
-
Μόλις κρυώσει λίγο το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Αφήστε σχόλιο
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.